PRE-SCHOOL

Откривай света с Увекинд!

Обучението на най-малките е с дългогодишни традиции при нас. В семейството на Увекинд детската градина е създадена най-отдавна – през 1997 година. Тя е място, където децата порастват и осъзнават себе си като самостоятелни личности, обичани и разбрани.

w

Чужд език

Ние създаваме среда, отворена към света и различните традиции и култури. Ранното чуждоезиково обучение подпомага процеса на изучаване и опознавне на света. В Увекинд то се осъществява по собствена, разработена с годините натрупан опит програма.

Индивидуален подход

Всяко дете притежава своя индивидуалност и собствени силни качества, които ние се стремим да опознаваме и подкрепяме. За да отговорим на различните потребностите за учене, прилагаме индивидуален подход и различни стратегии, ангажираме децата в разнообразни дейности, планирани в динамично ежедневие.

Откривателски дух

Насърчаваме децата да проявяват природното си любопитство и да задават въпроси като развиват умения за мислене, комуникация и независимо учене. Всяко дете е окуражавано и подкрепяно в участието му в разнообразни занимания и дейности.

Откривай света с Увекинд!

Научете повече

Ние с радост подаваме ръка на всеки „малък“ човек, поел по пътя на предизвикателството да опознае света извън дома. За да стане част от семейството на Увекинд, Вашето дете трябва да е навършило 3 години.

Адаптация

Приемът в детската градина традиционно започва през януари и продължава до запълване на групите. При наличие на места в групите може да се кандидатства и през останалото време от годината.

Периодът на „привикване“ е важен етап от живота на всяко семейство и затова трябва да протече спокойно. Най-важно е заедно с родителите да накараме детето да почувства, че е обичано, че му предстои да намери нови приятели и да прекара чудесни дни на място, където ще порасне щастливо.

Нашият опит показва, че е важно родителите да подготвят емоционално детето си преди постъпването в детската градина. Добре е при първото си посещение да доведат и него, за да се запознае с децата и учителите, да разгледа сградата, двора, стаите и играчките.

Родителите трябва да имат готовност през първата седмица да остават заедно с детето в детската градина – в началото за по-дълго, а в последствие и по-кратко, но при всички случаи толкова, колкото е необходимо според преценката на педагозите.

За да се чувства добре в периода на адаптация, детето може да носи в детската градина всичко, което ще му помогне да е спокойно и сигурно – любима играчка или вещ, които го свързват с дома.

Групи

В детската градина на Увекинд децата се обучават в следните възрастови групи:

  • група 3-4-годишни
  • група 4-5-годишни
  • предучилищен клас 5-6-годишни
Работно време и ваканции

Детската градина работи от 8.00 до 18.00 часа всеки делничен ден от 1 септември до 31 юли.

Детската градина не работи в събота и неделя, на официалните празници за страната, между Коледа и Нова година и през месец август.

Трансдисциплинарни проекти

Темите, по които работим, свързват отделните учебни направления. Интердисциплинарният подход е насочен към развитието на цялостната личност, чрез активното включване на децата в различни практически занимания.

Театър, изкуства и спорт

Всяко дете в нашата детска градина е подкрепяно да изявява себе си в театрални представления, празненства, изложби, ателиета по изкуствата. От най-ранна възраст ние възпитаваме потребност от физическа активност, която остава за цял живот.

Игра и занимания на открито

Децата в детската градина ежедневно се докосват до природата, прекарвайки много време на открито. Нашата сграда е в подножието на планината, а дворът е любимо място не само за игри, а и за занимания на открито.

Всяко дете идва при нас със своята индивидуалност и силни качества. Ние с удоволствие ще се срещнем с Вас и Вашето дете и ще Ви запознаем с нашите учебни програми, мисия и философия.

Нашите родители

За първи път разбрах за детска градина „Увекинд“ много преди да имам дете. Беше зима, случайно минах покрай една къща и видях много деца в двора, които играеха и се забавляваха в снега. Деца в снега! Не бях виждала такава красота от години. Обикновено дворовете на детските градини са празни при “лошо” време. Минаха години и дойде ред да търся градина за дъщеря ми. Първото място, на което отидох беше “Увекинд”. Оказа се и последното.
Препоръчвам детска градина “Увекинд” на родители, които искат децата им да се чувстват обичани и желани. Тук работят истински професионалисти. Преподавателите са на много високо ниво и децата придобиват знания и умения, за които ние родителите дори и не подозираме, че са по силите им. В градината гостуват театрални постановки, музиканти, има ателиета по балет и карате. Изучава се немски език, на който децата изнасят цели представления. Но най-важното за мен е, че дъщеря ми е щастлива.

Владимира Цветанова

родител

Pin It on Pinterest