УЧЕНИЧЕСКИ ЖИВОТ

За мен Увекинд не е просто училище, а една общност. Увекинд е място, което ти дава възможност да изразяваш себе си, докато те предизвиква да търсиш новото и да се развиваш. Увекинд е мястото, което ме научи да задавам смели въпроси и никога да не спирам да търся отговори.
Яна Захариева

10 клас - 2018/2019

В Увекинд всички ние – ученици и учители учим заедно. За нас сътрудничеството между ученици и учители и откриването на предизвикателни теми и каузи е важно не само в клас, а и в работата в различни клубове и проекти.

#UweCLUBS

Училищните клубове и ателиета са мястото, където различни възрасти Uwekinder и техните учители ментори споделят удовлетворението от общите преживявания по общи теми на интерес.

#UwePROJECTS

Увекинд проектите са дейности, в които участват децата от всички класове. Те показват отношението ни към световни проблеми и нашето желание да допринесем за това светът да стане едно по-добро място.

Увекинд ЛАГЕРИ

Обществото на лагеруващите Uwekinder всяка година нараства с нови ентусиасти. Лагерите са време, което деца от различни възрасти прекарват заедно, извън обичайната среда на общуване и преживяване. Така те се учат на самостоятелност, създават нови приятелства, опознават учителите си в нова светлина.

Нашите ученици са ентусиазирани участници в различни клубове, ателиета, спортни турнири, творчески конкурси и състезания по науките. Те с удоволствие представят талантите и способностите си пред различна публика и в различни формати.

#UweSPORT

Децата на Увекинд растат като цялостни и балансирани личности не само чрез активно учене, а и чрез практикуване и развитие в различни спортове. Нашата училищна общност подкрепя отборите на Увекинд в участието им в различни спортни състезания и събития.

#UweARTS

Ние знаем, че всяко дете е артист и затова даваме възможност на всяко дете да изразява личността си чрез изкуствата като развиваме креативността с много допълнителни извънкласни занимания по танци, театър, музика, изобразително и приложно изкуство.

Увекинд ТРАДИЦИИ

Вече повече от 20 години голямото семейство на Увекинд споделя общи празници. В атмосфера на взаимност и грижа за всеки член на общността ние честваме различни традиции, идващи от различни култури.

За да се развиват като хора, учещи през целия живот, нашите ученици растат в сигурна и подкрепяща учебна среда. Спазването на правилата и принципите, възприети от нашата училищна общност е едно от най-важните условия за това.

Здраве и сигурност

Здравословният начин на живот, както и сигурната учебна среда са важни условия за израстването на всяко дете. Ние ежедневно полагаме грижи за здравето и сигурността на децата и организираме разнообразни дейности, с които ги провокираме и тяхната ангажираност.

Академична честност

Когато се учим колко е важно да създаваме, ние се учим и колко е важно да зачитаме авторството на другите. Важна част от работата ни в училище е да възпитаваме отношение и осъзнаване на важността не само на собствения ни, а и на интелектиалния труд на другите.

#Uwekinder

Станете част от нашето Увекинд семейство и споделете с нас едно вълнуващо училищно приключение!

За повечето хора училището е някакъв спомен от детски и тинейджърските години, а емоциите, свързани с него, в не малко случаи са неприятни. Като завършиш, от училището ти остават само една шепа приятели, с които се виждате веднъж на няколко седмици, месеци или години, но нищо повече.
Увекинд не е училището, което се превръща в мъглив спомен. И ти не се превръщаш в спомен за него. Увекинд просто остава една малка частица в теб.
Пламен Дамасков

Журналист, Nova Broadcasting Group

Pin It on Pinterest