Мили мои, многолетни ученици!
Мога да опиша живота с вас само с една дума – епопея.

Видях ви преди около 13 години и…. припознахме се. Сега спомените ми са различни проблясъци:
– бяло – русо момиченце на стълбите в Княжево с шапка и…книга.
– постоянно танцуващи и скачащи на ластик банда момичета
– търчащи, крещящи, с няколко топки по крайниците … момчета
– два ъгъла в класната стая … винаги заети… с Алекс, с Тео или с Калоян…
– две редици чинове…. много деца…първи презентации….много опустошителни набези към горичката около училище и….тоалетната..

И така си преминавахме през годините, когато отново станахме опасно близки в 10 клас. И отново беше трудоемко, познавателно, емоционално, поучително и ….най-високи резлтати….заслужено отпразнувани …извън училище. Проблясъци…
– басейн, пълен с атлети, скачащи като тригодишни.
– мистериозен случай с брутална намеса в декорацията на къщата… неразкрит…
– туристически маршрут, организиран от момичетата със сигурен рекорд в броя на загубванията…
– килограми месо, приготвени и старателно изконсумирани без оглед на час и прибори за хранене
– непрестанно приложение на развити умения за комуникация – аналитични критични забележки и истории с неочакван край, но със социални последствия…
– И…естествено… траен спомен, близък до психологична травма за мен – 5:13…Знаете…
Но по традиция….за вас…

Алекс
Винаги във вихъра на магариите, все по-атлетичен и по-атлетичен… Алекс, не позволявай на талантите ти да бъдат унищожени. Имаш ги, показвай ги.
Биляна
С тихи стъпки, бе самоизтъкване, с крехки усмивки…Били направи това което иска и го направи солидно. Знам, че носиш още изненади в себе си. Споделяй ги по – често, с повече хора…
Боно
Блясък и самоувереност.. Дългокосото хлапе превърна спортните битки в житейски изпитания. Не бързай, Боно, да бъдеш възрастен. Светът е тук и те очаква.
Ванеса
Толкова много таланти, силни пристрастия….винаги на макс…и в спорта, и в ученето….за съжаление…и в пеенето…. Ванеса, очакваме да ни шокираш …Още и ти не знаеш как, но ще е хубаво. Обещавам!
Деси
Как не се умори това дете! Постоянно в крачка, в ритъм, в разписание…за спорт, за учене, за купон… Деска, не позволявай дивото в теб да бъде укротено. Страхотна си!
Димана
То бива чар и финес… ама… И то съчетано с бързо говорене. Димана, изненадвай, покорявай, все така деликатно, все така елегантно, но обасолютно категорично… Търси, ще те намерят!
Митко
Винаги категоричен…. в желанията, в целите, в правилния избор. Вървиш мощно и уверено към крайните точки – временни цели и…ще трябва да се съобразяваме. Успехът е сигурен!
Ели
Дълго време беше математик под прикритието на спортист, но способностите винаги пробиват..Ели, комбинацията от воля, сила, ясна цел и добре овладяно търпение е гаранция за успеха ти.
Калоян
Оффф! Въздишам… Непробиваем..и в лошото, и в хубавото.. Никога няма да забравя тънкото удоволствие в очите ти, когато разтреперваш учителите от гняв. Бъди силен, Калояне, радвай ни!
Карина
Комбинация от бърза мисъл и емоция! Без страх скачаш от една област на познанието в друга, от едно хоби в друго, от една компания в друга. Открита, честна, вечно променяща се. Кари, ти си нашето торнадо. Засега с поражения на локална основа , но със сигурност предстоят и световни промени.
Климент
Нашият аристократ… с ясни цели, ясни желания, ясни изисквания към НАС. Климент начерта своя път и светът ще трябва да се съобрази, дори и ако се наложат промени в инфраструктурата. Знам, че ще стигнеш там, където си планирал!
Ирен
Веднъж ни напусна, но не се получи…Така че последният училищен валс е отново с Увекинд. Красиво, както и преди.
Леда
Изключително добре организиран и поднесен по правилния начин ПЪЛЕН ХАОС, очарователно гарниран с истинска щуротия. Леда, толкова си позитивно богата и лъчезарна, че всеки, който те познава вече е спечелил.
Любо
Опитахме се да се разделим…не се получава… Много сме говорили за теб, ама пък и ти колко си изговорил… Никога не губи изумителното си умение на разказвач, способността за самоирония и огромното желание да получиш всичко, веднага и то… ЛУКСОЗНО.
Мирон
Тихично, без излишен шум, Миро, постигаш всичко. Умееш да подбираш подходящите събития, умееш да очароваш подходящите хора, умееш да се насладиш на подходящите моменти. Очакват те големи дела и знам, че ще ги споделяш с нас.

Никола – Колето
Е, бърз е – бързо говори, бързо се движи, бързо взима решения, бързо се обижда, бързо се усмихва, бързо се пазари. Купил си ни, Коле. Вярвам, че ще постигнеш върхове, е, не толкова бързо може би, но сигурно и стабилно!
Тео
Мъко моя! Вярвам, че твоите таланти все пак успяват да преминават през така грижливо отглежданото ти нетрудолюбие и ни зашеметяват. Имаш дарби, Тео, споделяй ги, имаме нужда от това!
Теодоси
Появи се по-късно, но се оказа важно парче от пъзела и от в русокосата част. Възхищавам ти се как винаги успяваш да укротиш гнева си и да си възпитан, чаровен… Нека ти се случат всички хубавини, за които си мечтаеш, защото ти си Теодоси…Теодоси Тодоров.
Том
Как може да се устои на кобинацията от бяла кривозъба усмивка и бляскав син поглед…Не иска ли Том да направи нещо – няма начин то да се случи – без противоречие, с усмивка отбива всякакви аргументи. Но изскочи ли пък нещо, което иска…. чудеса твори. Том, българче, огромен успех ще имаш!
Томислав
Томи, обичам да наблюдава как любопитството ти се трансформира в изследване, в познание….и в стрстна убеденост. Е, понякога за нас е уморително да си все прав. Ще намериш светове, които да обогатяваш със себе си, Томи!
Яна
Ако съберем книгите, които си изчела, ще покрием норматива на цялото училище до 10 клас. Малко са похвалите, които не си чула, затова ще разкажа спомен. Когато работи върху персоналния си проект, аз като твой супервайзър се опитах да те насоча към по-кратък и по-малко задълбочен труд. Ти ми отговори: „ Аглика, аз не прилагам редакция чрез съкращаване“. Такава си и ти, Яна, при теб няма нищо съкратено. Всичко е ….пълно издание. Имай сила, моето момиче, светът чака да го промениш.

И така, мили наши, пожелавам ви да бъдете не само победители. Бъдете откриватели! Гледайте не само нагоре и напред, гледайте и настрани, и нашироко, и надалече.
Знаете, че ви обичаме, затова ще направим това, което не бива сега….ПРЕГРЪЩАМЕ ВИ СИЛНО.

Pin It on Pinterest