Смели, уверени, отговорни – това са нашите ученици, които тръгват по света.
Uwekinder, випуск 2023, ни направиха прекрасен подарък – благодариха ни. От сърце, с любов и великолепно чувство за хумор. Показаха ни колко добре ни познават и колко много ни уважават с речта си на церемонията по връчването на дипломите. И колко им трябва на учителските сърца! Поплакахме си, посмяхме се и се почувствахме истински горди с децата си!
Направето го и вие!

Скъпи учители, родители и приятели!

Искрено се радваме, че виждаме повечето от вас тук днес. Дойде и моментът, в който блянът за завършването се превърна в реалност. Последните месеци бяха изпълнени с мрънкане, оплаквания и огромно желание цялото мъчение да свърши. Да си призная не ни беше лесно. Много кръв, пот и сълзи бяха проляти върху тетрадките, учебниците и лаптопите ни в името на дипломите, които още не знаем дали ще вземем. Поне едно е сигурно: положихме много усилия с цел да развием себе си, което малко или много ще се отплати. Въпреки еуфорията покрай завършването, вече усещаме как започват да ни липсват учителите, приятелите, срещите в коридора, плодовете на Даката и  храната в столовата.

Сградата на Увекинд ни беше като втори дом, а Увекинд – второ семейство. Оценяваме подкрепата, оказана от учителите и топлата атмосфера, която те създадоха в учебната стая. Прекарахме повече време с тях, отколкото със собствените си родители. Особено последната година, когато ни се наложи да прекараме стотици допълнителни часове след учебно време в сградата на училището. Нищо, че доста голяма част от тях бяха изпълнени с оплаквания и клюки…

Ще изпитваме огромна носталгия към часовете на всеки един учител.

Monilein, du bist unser Schatz. Tи успя да направиш чудеса с нашето ниво на немски, както и с развитието ни като отделни личности. От теб ще запомним, че винаги има интересен начин да научим за важните неща в живота.

Цвети (по бизнес), твоята енергия и желание ни помогнаха да се докоснем до света на бизнеса и благодарение на това сега някои от нас решиха да ти станат колеги. Светлан, ти имаше трудната задача да ни въведеш във финансите и редом с това ни научи на търпение и как се яде слон (на парчета).

Станислав, ти дойде в най-нагорещения момент и за малкото време, в което ни преподаваше успя да подредиш хаоса, царящ в главите ни.

Яска…много ни объркваш. В твоите часове никога не можехме да бъдем сигурни, че сме прави, но пък и за това се научихме да гледаме през няколко перспективи.

Вито, благодарни сме, че постоянно ни буташе да сме по-добри и да се развиваме. Оценяваме възможността да научим толкова много за изкуството от творец като теб.

Иван, търпението ти е безгранично. Радваме се, че успя да помогнеш дори и на най-изгубените души по математика да достигнат до финалната права.

Иво, благодарим ти за цялата подкрепа, за насърчението, за знанието и най-вече за безкрайните вицове, които направиха часовете ни така запомнящи се. (от групата по биология). За нас ти винаги ще си като хомоложната ни хромозомна двойка – ние и ти ще сме в комплект.

Ели, твоята помощ ни научи да бъдем зрели граждани и остави отпечатък в начина ни на мислене.

Боби, часовете ти по ESS бяха изключително ползотворни, във всякакъв аспект. Научиха ни на дисциплина и да не оставяме нещата за последния момент.

Ива, благодарим, че ни запозна с the anglophone culture и се надяваме от IB да го оценят високо. Чрез CAS ти ни помогна да станем ангажирани членове на обществото, което ни отвори много врати.

Аглика, твоето нестандартно мислене продължи да ни вдъхновява, въпреки че се разделихме след 10-ти клас. Ти все ни предизвикваше да мислим извън рамките и това си остана у нас като ценно качество.

Изи…Изи, часовете по литература бяха най-екстремните и винаги ни държаха на нокти. Ти изсмука целия ни умствен капацитет, но ни научи да вникваме в произведенията до дълбочина, която ни позволи да видим как те отразяват живота.

Цвети, ти ни предаваше историята като една интересна приказка и нямаше момент, в който да ни е скучно. Ентусиазмът ти е заразен и успя дори да запали едни четири момичета по авторитарните лидери на 20-ти век.

Теди, часовете с теб бяха изключително забавни. Неусетно бяхме ангажирани да научим повече за невероятния свят на музиката. Още помнях топлината, с която ме посрещна на първия учебен ден в предучилищна. Помогна ми да се чувствам у дома.

Пламене, не можем да изразим благодарността си за времето и усилията, които отдели за нас. Никога няма да забравим късната работа по Internal Assessment-ите във факултета по физика.

Боян, мерси за интересните уроци и експерименти. Показа ни важната роля на химията в живота. Коста, твоите стриктни подходи на дисциплиниране се оказаха от голяма необходимост. Изгорихме немалко калории, носейки мебели нагоре надолу по стълбите и натрупахме много знания за едни от най-важните членове на екосистемата – пчелите.

Деси и Боби, благодарим, че постоянно ни насочвахте и бутахте напред колкото и трудно да беше. Знаем, че ви костваше много усилия и определено си струва.

Юлия и Зари, благодарим ви, че създадохте условия за учене, в които учителите и учениците са приятели.

Дака, не бихме могли да помолим за повече от теб. Ти даде време, усилия, емоции, като цяло голяма част от живота си за нас. Ние с теб сме станали едно цяло /по математически/. Благодарим, че ни гледаш като собствени деца. Мотивираш ни, подкрепяш ни, вдъхновяваш ни, виждаш неща в нас, които ние самите не виждаме в себе си. Обичаме те, Дака.

Родители, благодарим ви за доверието в нас! Благодарение на училището, сме една стъпка по-напред към мечтания живот. Силно вярваме, че то ни подготви за предизвикателствата пред нас. Увекинд завинаги ще остане част от нашата идентичност, както и ние от неговата.

 

Pin It on Pinterest