Едно не може да се отрече за този клас – знаят как да се организират, така че да провалят всяка друга организация.

Още от съвсем малки успяваха да сломяват всякакви учителски похвати. Не агресивно и с бунт. А с приятелски усмивки и благи погледи, с изключителна добронамереност и здравословно мълчание. Просто изчакваха учителите да приключат с указания или възпитателни беседи и си правеха каквото са си наумили.  Това беше класът, който не се посрами да влезе в кабинета ми и да си вземе обратно ножиците, които бях събрала, защото нямаха право да ги ползват без учител. А само как ги ползваха… Чиновете им бяха затрупани от изрезки, рисунки, залепени неща….. Проектна работа… ще го наречем днес.

Тяхната дейност, по-точно деятелност в училище е толкова всеобхватна, че мога само да се опитам да маркирам някои основни моменти:

 • Изключително старание при намиране на теории на конспирациите
 • Изтренирано постоянство вследствие силен стремеж за провокиране и симпатично дразнение на учителите
 • Завидна физическа култура при представяне на групови композиции и паркетна гимнастика.
 • Силни артистични изяви – на камерна сцена с хранително-вкусови декори, късометражни документални филми, отразяващи обществени и…личностни конфликти….и предизвикващи бум в социалните мрежи
 • Добре организирани набези до големи хранителни вериги с цел развиване на умения за оцеляване в негостоприемна среда
 • Виртуозност и изключително умение за режисиране на безкрайни дебати с учители с цел намаляване на времето за преподаване.
 • Отлагане на крайни срокове, без цел, без план, но с огромно търпение…
 • Неописуеми умения за водене на чат в няколко платформи едновременно…
 • Изключителна смелост за правене на ново нещо и още по-голяма такава за правене на нищо.
 • Развити умения за сътрудничество и общи дейности – план за създаване на общ документ за водене на записки в час, размяна на шеговити реплики в документа и споделяне на записките от човека, който ги е водил …. на друг документ
 • Креативност и находчивост при сътворяването на изумителни житейски препятствия за изпълнение на домашните работи
 • Завидна устойчивост на дисципларни методи, правила и наказания и глобализация на учебните постиженията
 • Внедряване на личната идентичност във всякакви културни и некултурни среди
 • Създаване на собствен език от жестове, прости изречения, предимно сказуемни и богато разнообразие от междуметия и нечленоразделни звуци
 • Пълен преход и обратна метаморфоза от бесни, спортни момичета към крехки принцеси и от гладни, изморени геймъри към изискани кавалери
 • Изключителна симбиоза между мързел, интелигентност и чар, която понякога съкрушаваха учителските и IB цели, но ви превърнаха в можещи, искащи и готови за света хора.
 • Истински увекиндъри

И все пак…учители сме, затова ще ви пожелаем…

Ясен:
Обичам ви. Обичам жизнерадостния ви непукизъм, (само)иронията, предстартовото ви спокойствие и задъханата паника преди финала. Обичам невинните ви и питащи погледи, когато сте нагазили до колене в…. сещате се. Това е повече от стил! Желая ви от сърце обич, смелост и мъдрост!

Пламен:
Бъдете здрави и щастливи. Жънете бъдещи успехи и не се предавайте пред трудностите. Помнете коя е науката на всички науки. Нека силата бъде с вас!

Ива:
Скъпи дванайсетокласници,

Казвам ви довиждане и ви изпращам с усмивка, но и с мъничко тъга. Заедно манахме през “Спасителят в ръжта”, вдигнахме градусите с “451 градуса по Фаренхайт”, и търсихме решения на глобални и локални проблеми, като се позовавахме на документи, като Целите за устойчиво разитие към ООН. Изготвяхте позиции, водихте разгорещени дебати, дискутирахте и  написахте резолюции.

Благодаря, затова че бях ваш учител! Благодаря за вашия позитивизъм и отговорно отношение, както към учебния процес, така и всички извънкласни дейности, в които участвахте!

До нови срещи! Бъдете много щастливи и успешни!

Ванката:
Гледайте на бъдещето си като на едно вече написано стихотворение, към което често трябва да се връщате за редакция в търсене на съвършенството.

Деси:
Мили момичета и момчета,
Скъпи Лалугери!

Ще получите след малко първата си диплома, а само след 10 дена ще имате и още една (да се надяваме). Ами ето това е … нещата ей така започват да се нижат едно след друго – къде по-лесно, къде по-трудно. И понеже повечето от вас са физици, ще ви кажа следното – времето ви оттук насетне ще започне да се ускорява, ще тече все по-бързо и ще ви се струва все по-малко – затова не го пропускайте покрай себе си, не го пилейте и не отлагайте нищо за по-нататък!

През последната една година все ви казвах “Не работете с колективния си мозък!” – и съм била права и не… Не, защото в това занимание сте намерили нещо много ценно – да сте заедно! ЦЕНЕТЕ ПРИЯТЕЛИТЕ СИ – това си го правите и НЕ ОТЛАГАЙТЕ – това ви е от мен!

Юри:
Мили мои сладури,
You did it! Congrats!

Истинско удоволствие и привилегия е, че живота ме срещна с вас преди 8 години и знам, че това е само началото.

Бъдете щастливи и помнете: няма граници, които да ви спират да постигнете и най-смелите си мечти, когато вярвате в себе си. Осмелявай те се да постигате велики дела!

Каквото и да правите никога не спирайте да учите, да изследвате, да се развивате и да предизвиквате себе си, за да станете по-доброто си аз.

Love you! ❤️

Коцето:
Многоуважаеми зрелостници! Въпреки многократните индикации през изминалите години, че класът ви е със сериозни образователни потребности (СОП), вие доказахте в крайна сметка, че май всичко ви е повече от наред и заслужавате да се наричате Увекиндски ЗРЕЛОСТници! Отлитайте, накъдето пожелаете, покорявайте света и продължавайте да бъдете сплотени както през последните години, а именно като едно истинско, голямо, лалугерско семейство! Винаги ще сте добре дошли в Увекинд, вашата хралупка. Попътен вятър!

Ваня:
Като студент, Джордж Данцинг закъснял за лекция. Помислил, че написаните задачи на дъската са за домашна работа. Сторили му се малко по – трудни от останалите, но в крайна сметка успял да ги реши. Когато занесъл решенията на преподавателя си, разбрал, че това са две нерешени до този момент статистически уравнениея, над които много учени са се трудили години наред. Джордж Данцинг стнал един от най-добрите американски математици. Винаги се осмелявайте да правите велики неща! Преследвайте мечтите си! Прескочете границите и никога не спирайте да опитвате! Можете да постигнете в живота това, което поискате! Честито дипломиране!

Аглика:
Пожелавам ви сила да намерите вашите хора и вяра, за да ставате заедно по-силни.

Народе,
Много се радвам, че успях да допринеса за Вашето развитие и по-точно да дам възможност:
– за Ели и Али – да обсъждат какво се е случило в най-новия сериал;

– за Иво, Явор, Боян на трета степен – да развият жизненоважните си игрални умения;

– за Виктор и Калина да се гледат влюбено;

– за Аглая – да изучава дебрите на химията;

– за Марко – да има кого да бие на шах през междучасията като маче о дирек;

– за Пролет – да осигурявам място за поставяне на каската от моторището;

И накрая – добре, че научихме ESS-a!

Поздрави,
Боби Григоров!

Цвети :
Пазете божествената си оригиналност и никога не коленичете пред всяка локва в страшната си жажда, защото като историци знаете, че най-важен е изворът.

Емо:
Мили момичета и момчета,
Не спирайте да мечтаете и не забравяйте, само вие можете да сбъднете собствените си мечти.

Евелин:

Мили мои и мили немои 12. клас!
Още 20 минути мъдри думи, които трябва или не трябва да разбирате (пейпър 2, моля), няколко добри снимки за спомен, подаръци – документи-цветя-аплауз(в произволен ред) и сте готови.

Следващо ниво, моля

Бъдете щастливи, доволни, самодоволни, предоволни от себе си и от това, което ИМАТЕ. Нямането не го мислете, не е важно.

Бъдете добри, преди всичко със себе си, а ако успеете – ще сте достойни и за другите.

Бъдете “ АЗ“ – шарени, щури, инатливи, опаки и не, защото така е по-нескучно.

А ако ви доскучае – питайте Бо: светът(и часовете по немски) са по-ведро и смислено място само с няколко добавени тайно от под чина  парченца ЛУКАНКА

Помня дядо ми след 80-години жизнен стаж. Казваше :“Чедо, хората правим нещата къде зле, къде по-зле..“. Правете ги по вашия начин, нищо, че понякога стават и по-зле

Обичам ви, на всички нива, на които сте и ще сте️.

Гордеем се с вас и силно ви обичаме.

Pin It on Pinterest