Всички деца обичат да рисуват, всички деца обичат да изразяват себе си чрез изкуството, но децата на Увекинд обичат да показват творбите си и пред голямата публика извън училище.

С гордост ви представяме последните награди по изобразително изкуство на малките ни ученици:

Нашият първокласник Асен Михов спечели трето място и бронзов медал на 15-ти национален конкурс „Казанлъшка роза”, в направление Изобразително изкуство – изящно и приложно. Темата на конкурса беше “ Приказка за розата”, част от Фестивала на розата – Казанлък 2019г.

На 21-та Международна младежка художествена изложба в Нова Загора, в конкуренция с 3218 творби от цял свят, журито присъди Диплом за детска творба на София Александрова.

Добре се представихме и на Националения конкурс за детска рисунка „Детство мое реално и вълшебно“ в град Ловеч, където наградата получи Ная Костова.

За поредна година нашето училище е с Първа награда от Националния конкурс за детска рисунка „Щърко шарен, добре си ни дошъл”. Дея Петкова получи най-престижната награда в конкурса проведен в село Самуилово, което е известно с парка защитени вековни дъбови дървета и голямата колония от бял щъркел, гнездящ в короните им.

Отлично представяне и три отличия за Валерия Пеева, Елена Козалиева и Мария Басева на ХIV Межународен конкурс за живопис и графика „В собствената си земя ” на тема: „Портрет“. В конкурса взеха участие 10 107 деца и младежи от 34 страни от различни континенти.

Голям творчески потенциал показа и Виктория Лулова, която спечели Трета награда от ХIV Международен конкурс за изкуство „Дъга“ в Аржеш, Румъния. Темата на конкурса беше „Човекът и природата”.

Отново изказваме благодарности и на преподавателя им Галина Янакиева!

Pin It on Pinterest