Най-голямата награда за един артист е възможността за изява. Децата на Увекинд с радост споделят творбите си пред публика и винаги са горди, когато рисунките им участват в конкурси. Представяме ви първите наградени през тази учебна година рисунки.

Участието на Йордан Михайлов в IV Конкурс за детска рисунка ‘’Моят любим герой от българска приказка или oт книга на български автор“ беше голяма изненада и за самите нас. Конкурсът е организиран от Aсоциация “Малага – България 2010”, Малага, Испания. Ние нямахме представа как е станало така, че неговата рисунка е пристигнала в Малага. Но се оказа, че творбата на Йордан, която беше отличена на Националния конкурс-изложба с благотворителна цел на тема: „Пролетни празници и обичаи“ в София е била откупена и представена в конкурса. Е, чудесата се случват не само когато ги очакваме!

От 46–то издание на Международната детска художествена изложба „Лидице“ 2018 Яна Бонева получи почетна грамота за своята рисунка на тема „Водата по-ценна от злато“. От 1967 година този конкурс винаги се радва на голяма почит и уважение от десетки малки художници и техните преподаватели. Международната детска художествена изложба „Лидице“ се организира в памет на децата, жертви от войните. Ежегодно темата на изложбата се предлага от Световната организация ЮНЕСКО и в нея се включват деца от цял свят, като в тазгодишното издание са участвали 29967 творби, от които 1246 са отличени.

Журито на ХІІI Международния конкурс за живопис и графика „Моята страна“ в Минск, Белорус отличи рисунката на Карла Йорданова сред 10 615 творби от 32 държави. Темите на Международния форум всяка година са различни, но винаги са свързани с културното и фолклорното богатство но народите.

В ХІІI национален конкурс с международно участие „Звезди обсипят свода небесен“, организиран от Читалище „Христо Ботев – 1917“ в София, нашите деца се представиха по традиция отлично, наградените са Виктория Христова, Георги Аспарухов и Йордан Костадинов.

Поздравления за постиженията на талантливите деца!

Pin It on Pinterest