Втурнахме се в него без да знаем какво точно ни очаква, както често се случва.
CRADLE е проект по програма Еразъм +, финансиран от Европейската Комисия, за развиване на предприемачески умения и ползване на чужд език в начален курс – втори и трети клас. Това е свързано с придобиване на качества, нужни на всеки човек през целия му живот.

Да си предприемач означава да помислиш за другите и за това как ти можеш да им бъдеш от полза, да опознаеш света около себе си и да го разбереш, с личните си усилия да допринесеш той да се съхрани или да стане по-добър. Ползването на чужд език (немски и англйиски) е средство усилията ти да достигнат до повече хора, да можеш да общуваш и да споделяш с хора от различен свят и култура, но с които толкова много си приличаме.

Второкласниците и учителката им Гергана Йорданова избраха да допринесат за другите по темите музика, спорт, права и задължения. На 12 юни, в деня на отворените врати по проекта,те представиха крайните продукти, които изработиха през учебната 2018 – 2019 година, като предложиха на публиката да се включи в игри с ползване на немски език.

Темите на третокласниците бяха за важността на водата, здравословното хранене и за интернет. С подкрепата на учителката им Галина Киркова третокласниците представиха разнообразните крайни продукти, изработени от тях през годината. Тяхното предизвикателство към публиката беше на английски език.

Цяла година учениците работиха в екип – по двойки или в малки групи, бяха активни и отговорни за решенията и постъпките си, изслушваха се и се подкрепяха, стараеха се да са съпричастни, да мислят и действат за доброто на другите, да се вглеждат в себе си и да се самооценяват реалистично.

И, май, станаха предприемачи!

Доказаха го в деня на отворените врати по проекта в края на учебната година пред разнообразна и възторжена публика.

Доказват го и през настоящата учебна 2019-2020 година с лекотата, с която се впускат в новото предизвикалелство към тях – прилагането на програмата на International Baccalaureate (IB) за начален курс – Primary Year Programme (PYP).

Сигурни сме, че преживяването CRADLE ни обогати и промени!

Вярваме, че ще ни помогне да живеем в красив и хармоничен свят и в бъдеще!

Pin It on Pinterest