Знаем, че няма по-добри от децата в това да ни накарат да погледнем на света с други очи и затова ги насърчаваме да ни провокират със своите мисли и емоции чрез най различни продукти и дейности. Рисуването е най-обичаното средство от децата когато разказват или подсказват нещо.

Ето как бяха приети рисунките на нашите деца извън училище, при участието им в национални и международни конкурси от тази пролет:

Никол Лулова стана носител на трета нагарада награда и бронзов  медал от ХХI национален конкурс за весела детска рисунка „Малките нашенци“, в който са взеи участие над 1000 деца. Своята награда тя спечели с творбата си, изпълнена в любимата на нашите деца смесена техника.

Васил Михайлов получи награда  от ХIХ международен конкурс „Винаги зелено, винаги синьо“ в град Торун – Полша, а неговата преподавателка Галина Янакиева е отличена като арт педагог”. В конкурса са взели участие деца и младежи от 49 страни от различни континенти с близо 14 500 творби.

На  Великденската благотворителна  изложба „Пролетни празници и обичаи“, в гр. София нашите ученици се представиха отлично,  три отличия за Александра Патева, Инна Михайлова и Йордан Михайлов, а Борис Марков и Калоян Владимиров получиха поощрителни награди.

Отлично представяне на  и почетни грамоти за Екатерина Петкова, Мирела Палукова и Никол Лулова имаше от VII-я Национален конкурс за детско творчество „Великденско огънче в шепите си нося” в град Лом.

Седемгодишната Андрея Катранчева  стана носител на Първа награда от VI национален конкурс за детска рисунка „Щърко шарен, добре си ни дошъл”. А Калоян  Кънев получи поощрителна награда в  конкурса, проведен в село Самуилово, което е известно с парка защитени вековни дъбови дървета и голямата колония от бял щъркел, гнездящ в короните.

За поредна година доказахме голям творчески потенциал и на Националения конкурс за детска рисунка „Детство мое реално и вълшебно“  в град Ловеч с Първото  място на Валерия Пеева от  IV клас.

За своята рисунка „Ваканция“ Борис Попов от I клас получи отличие от VI Международен интернет конкурс за пощенска марка „Печат на приятелство“, където участваха деца от България, САЩ и Украйна.

Диплом за детска творба получи и първокласникът Калоян Симеонов за представянето си на ХХ Международна младежка  художествена изложба – Нова Загора-2018, в конкуренция с 4876 творби от цял свят.

За добрите постижения на децата трябва да има и добри учители. Благодарим на Галя Янакиева, вдъхновител на младите художници на Увекинд.

Pin It on Pinterest